lugn stund..

Sitter på akuten! det är dö lugnt här vi har haft 2 patienter på hela dagen!!!! Det är annat än vad man är van alltså!

Det är iaf jätte roligt här, det händer mycket och man får lära sig saker heeela tiden! bla så har jag varit med om misshandel, olyckor, hjärtproblem mm. det är väldigt intresant!

Bor hos momor nu så jag har inget internett vilket gör att jag är känner mig totalt bortkopplad från resten av världen!

aja.. nu ska vi gå och fika

Praktik..

Nu närmar det sig verkligen, det jag nyss tyckte var långt borta är här nu! Imorgon åker jag in till umeå för att börja min praktik på akuten.



Just nu sitter jag och funderar vad jag egentligen ska ha med mig. Hur mycket kläder jag ska orka dra med osv. Jag kommer nog att måsta vara där i ungefär 2 veckor innan jag tar mig hem nästa gång så det gäller att ha allt med sig. Jag har ett rätt jobbigt schema med många kvällar och helger. Men det är ju de tidpunkterna det faktiskt händer något på akuten så jag förstår ju varför det är så. Jag är tok nervös, men det kommer säkert gå över när jag kommer dit. Det brukar vara så för mig!

Eftersom jag nu kommer att vara totalt bortkopplad från resten av omvärlden så hoppas jag att iaf någon kan umgås med mig. Förstå mig inte fel, jag älskar min mormor med att sitta hemma hos henne utan internet kan göra vilken människa som helst skogstokig. Så jag finns att nå på min telefon eftersom det är svårt att nå mig på annat sätt nu ett tag!


Helgen har varit rätt lugn. På lördagen var det backensdag, det betydde att jag och de andra skidledarna var tvungen att vara på plats i bygdsiljum och jobba. Vi hade aktiviteter för barnen som var där. Höll i äventyrsbanor och ponnyridning. Sedan på eftermiddagen så gjorde vi tårta och pyntade hela källaren med ballonger och bjöd in alla barnen på tårtkalas! Det var sött, även fast vi inte viste om tårtan skulle räcka till alla barnen!

På kvällen hölls det afterskii i toppstugan. Där åt vi 3 rättersmiddag, pratade och dansade tills pontus föräldrar kom och skjuttsade hem oss. Bilder från dagen kommer vid ett senare tillfälle.


Idag har jag och min älskade pojkvän varit tillsammans i 3 månader. ♥ Jag bara looove honom alltså!



Det var allt för mig! Hörs om någon vecka då jag har tillgång till intenett igen!





A womens right to shoes

"Skor är alltid perfekta"








Projektet...

Jag är äntligen klar med all skrivning till projektet! Nu ska jag bara jobba imorgon så är jag helt klart sen! Fatta den grejen!

Praktikbesök

Jag vet att jag är lite halvkass på att uppdatera bloggen just nu, men jag ids inte. Jag drar väl en snabb genomgång om vad som hänt sen sist typ..

fredag och lördag spenderades med min underbare pojkvän. Vi var hemma hos han och myste på fredagen. Umgicks med hans familj osv. På lördagen for vi först till stan och skulle hitta en smoking till jonte som han ska ha på balen. Han hittade en som han var rå snygg i så det var bra. Dock så var det as dyr, 1500 bara för att hyra den! Jag har ju redan min klänning. -->


Sedan gick vi runt på stan hela dagen. Åt lunch på subway. och shoppade en massa. Jag som är skonarkoman köpte tre par skor. Bilder kommer lite senare. Desstuom köpte jag underkläder och en kofta, jag borde egentligen inte släppas på stan. Men det vart en ganska najs dag på stan. På kvällen skulle jag och jonte vara bartenders på ett bröllop. Det gick bra. Vi serverade inte så mycket olika så.

Hela söndagen gick åt till 7-mila. Det sög ganska hårt, jag var kranskulla, tack gode gud för att jag inte fällde vinnaren med kransen. Fast det var ganska skönt att sitta och sola ute och desstuom så fick jag 500kr på guldfynd! Det västa på hela dagen var att jag inte fick någon mat! Och ni kan ju tänka er mig utan mat!!!?? Jag åt frukost vid halv 6 och sedan fick jag inte mat förrän kl 5! Jag ville döda någon där ett tag! Snålt säger jag!



Den här veckan har flugit iväg. Igår så var vi hela dagen på universitetet och kollade på olika utbildningar. Fatta hur stort umeå universitet är!! Helst sjukt! Under kvällen kom jonte förbi och sov hos mig, vilket var.. MYS!

Idag så har jag och min klass varit i umeå igen men den här gången har vi varit och sett på sukhuset. Vi har varit och hört om sårvård, varit på blodcentralen, där jag lämnade blod. Sen var vi också och hälsade på där vi skulle praktisera så jag gick iväg till akuten där jag träffade min handledare som verkar jätte bra. Det kommer nog att bli dö intressant skulle jag tro. Mitt schema var dock lite jobbigt. Jag jobbar väldigt mycket kvällar och 3 helgen av 5! Så det känns lite drygt men ändå! Det lät iaf som om jag kunde byta ihop så jag kunde vara ledig när vi ska till riksgränsen!

Nu ska jag sluta tråka ut er..

Rast..

Sitter på skolan och har rast från sjukvården där jag blir plågad av dom som vill öva på att sticka mig!

Annars har det väl hänt en del sen jag skrev sist. Jag har bla blivit 19 år nu. Det känns inte mycket annorlunda än tidigare men det är alltid roligt att fylla år, med alla presenter och tårta! Jag orkar inte skriva upp det jag har fått tror jag! Vill ju inte göra er avundsjuka! Eller..

I kväll ska jag till Jonte och vi ska imorgon fara in till stan och titta på en smoking till han. Jag har ju redan min balklänning färdig. Ska bara köpa pärlor och brodera fast tror jag! På Lördag kväll så ska jagh och jonte vara "bartenders" på någon fest. Vi ska typ ge folk nya öl allså! På söndag ska jag upp tidigtoch fara först till vindels och kolla på dem som startar 7mila därifrån. Jag kommer att ha på mig en västenbottensdräkt som jag nästan kvävs i. Det är farmors och när hon sydde den för 35 år sedan vägde typ hon 40 kg, så det är ju kul.... ingen luft..

näe, nu har jag inte tid att sitta här mer. Ska gå tillbaka på våran lektion!


56min...

..kvar till jag bli 19 år. Nedräkningen fortsätter!

Renbäddat..

Jag har kommit på en sak. Jag älskar verkligen när jag lägger mig och min säng är renbäddad! Alltså helt seriöst, lukten av typ tvättmedel eller vad det är gör att man känner sig som en bra människa! Jag renbäddar alltid minst varannan vecka! Det är dö skönt!



Så nu folket ska jag lägga mig och sova i min renbäddade säng! Gónatt!


Om...

...3h och 30min så är det min födelsedag!!!

Nu, närmar det sig.. snart blir jag 19 år!!!! Lite coolt, jag älskar att fylla år! Massor med tårta till mig alltså!!! Wiieee... Grattis till mig..!



Jag kommer typ inte kunna sova inatt, det kan jag aldrig dagen innan jag fyller år. Fattar inte att det sitter i fortfaande! Även fast det inte är särskillt stort att fylla 19 men jag blir ändå nervös! Snart, snart, snart....



Sjukt..

Satt just och såg programet Wipeout. Sjuktävling eller vad??!! Gosh va kul ändå. Dom ta sig igenom hinder där boxningshandskar slår dem. Springa på gigantiska bollar och sist göra den stora wipeout banan somm innefattar en 22m hög ruchkana, höppa över tunnor, klättra på en klättervägg. hoppa till en snurrande sak, springa över en snurrande sak och sist hoppa stutsmatta imål! Sjukt rolig tävling alltså!




Projektarbetsläger..

Nu är jag snart klar med mitt projektarbete. Det känns riktigt bra. Jag hade den största delen av arbetet i helgen då jag hade ett sportläger för barn. Det vart riktigt bra även fast det rådde organiserat kaos hela tiden. Jag måste säga att dom som planerar läger ofta har verkligen höjts i mina ögon nu. Jag har ju bara provat på att vara hjälpledare på olika läger men det krävs betydligt mer från en när man själv har huvudansvaret! Men som sagt, det gick. Jag klarade av det, vi sportade hela dagen, lekte massor med lekar och hade lite olika tävlingar! Det blev riktigt bra tillslut och alla barnen var nöjda. Så nu har jag bara kvar en liten skriv del och sen ska jag bara försöka skriva ut häftet på något bra och snyggt sätt.! Gosh va skönt det känns alltså!










  

Nu blir det att fara på gubbgympa ikväll. Imorgon är jag ledig och det känns väääldigt skönt måste jag säga. Då ska jag ta tag i dopingarbetet till idrotten. Matten (metteprov på tisdag). Redovisning till Människan arbetet vi hållt på med och kanske försöka skriva klart projektarbetet. Sen ska jag väl kanske hinna med att fara ut och springa en stund innan jag far till Gottfrid och jobbar! Fullbokad dag imorgon också alltså!


Chokladtårta...

Idag är mormor här och firar att jag snart fyller år. Fick 500kr av henne det var väldigt bra! Så då bestämde sig mamma att vi kunde fira mig idag också med tårta. Nu är hon nere i köken och håller på men vääääärldens chokladtårta med hur mycket cjokald som helt och maräng överst! det är helt sjukt! Det hät innehåller den;

Botten

300g choklad
150g smör
1dl ljust rå socker
1 ½ tsk vanlijsocker
½ tsk bakpulver

Märängfyllningen
1½ dl nötkärnor
100g choklad
4 äggvitor
1 msk maizenamjöl

Gött säger jag bara alltså!!!



Imorgon sätter mitt projektarbetes läger igång. Det blir kul, vi ska hålla på med massor av sporter, äta god mat, sova lite och leka massor av fåniga lekar!! Hoppas verkligen att jag har tänkt på allt, annars blir det pannkaka av allt! Men jag är riktigt peppad iaf. Jag och hanna var och handlade allt vi behövde idag, det vart ganska dyrt men ändå det sitter inte i pengarna! eller.. var det så..

Min underbare pokjvän har varit här sen onsdags kväll. Vi har haft det mysigt. Varit i backen, brottats med en skoter, bastat, ätit popkorn och pussats! Mys!

Nääee.. nu ska jag gå och umgås med min mormor!


Gröna bananer..

Efter en hetsig disskution som jag och min syster nyss hade kom vi fram till att gröna bananer är äckliga!! Dom blir torra och hårda och åckliga helt enkelt. Näe.. bananer ska vara gula, precis som dom ska vara!! Så det så!



Nu när ni har svaret på denna tora fråga ska jag lämna er ifred för ikväll!



Kom ihåg...

.. att aldrig först fara ut och springa 6 km och sen träna step up och styrketräning i 1.5h!!!

Sitter och är äcklig och ska snart gå och duscha, när hanna blir klar.. vilket kan ta ett tag! Så jag tänkte att jag kunde uppdatera min blogg lite. wiiee..

Dagen började med att jag var tvungen att kliva upp tidigt eftersom det skulle komma hit en kille och interjuva mig (hur stavas det ordet) eftersom jag är tvungad att vara kranskulla i år! Kunde det bli värre eller, först måste jag vara det trotts att jag inte vill, sen ska jag klä ut mig i en fantastiskt ful västerbottensdräkt, Jag kommer säkert att fälla den stackare som jag ska sätta på kransen så att han/hon faller och blir två ist och dessutom måste det komma hit någon och ta bilder och sätta in en notis i tidningen där det står hur spännande det ska bli att vara krankulla!!!!????! Plågeri, säger jag bara!


Aja, reportern for ganska snabbt iväg efter att han hade pratat med mig, sedan har jag och hanna suttit och fulat oss. Sett fula filmer på youtube och skrattat åt dom som gör illa sig! Vid halv två bestämde jag mig för att fara ut och springa... kom dock på efter typ halva vägen att jag skulle träna också sen men det kunde inte hjälpas! Det är faktiskt väldigt skönt att springa även om det typ är djupsnö på vägarna här!




7 dagar...

... kvar tills jag fyller år!
Är det helt sjukt eller, jag fyllde ju nyss 18! jag bli typ gammal nu. Dags för pension snart! Men det bli bra! Jag får se men någon helg fram över är väl alla välkommna på goe fika! massor av kakor och tårta! Får se när det blir, kommer med senare uppdatering och kanske en vägbeskrvning till Gulltjärn eller narnia! Och så ska jag se till att gömma bort dom talande bävrarna.

Oh.. was the fight over... I didn´t know.

Jag och hanna sitter nu och fular oss.. och pratar skit som bara syskon kan göra! Nu ska vi fara ut och leka i snön!









snöstorm och ledighet!

Ute är det snöstorm idag så jag sitter inne och myser och njuter av att vi äntligen har fått sportlov nu! Just nu så sitter jag och oroar mig över att det är så få som är anmälda till mitt projektarbets läger! Det suger litegrann! Men vi får väl köra ändå fast vi bara är några stycken! Så det löser sig nog!

Helgen vart bra! På fredagen var vi som sagt ut. Vi åt först grillbuffen på droskan, den var verkligen super god. Jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv alltså! Vi åt, pratade skit, sjöng för födelsdagsbarnet, åt mer, drack och åt! Sen drog vi oss vidare vid kl halv 10! Först gick vi på maxim och bestälde lite drinkar och åt chips som sandra hade med sig! Vi satt där kanske någon timme och pratade innan vi stack till x3m. Där dansade vi hela natten. Jag, Maria, Gurka och någon annan tjej sjöng kareoke, vi sög och jag och maria var hesa men vi hade kul iaf! Vi satt och pratade (skrek) i sofforna. Drack lite mer.. och hade allmänt kul helt enkelt! Det var faktikt en riktigt bra kväll alltså! Sen just innan stället stänge vid 2 så for jag och jonte. Vi vandrade runt lite på stan.. och sen gick vi hem och sov hos mormor!



ehmm.. så här snygga var vi på kvällen. Dock var folk för dumma för att fatta att de skulle grimachera! Tråkisar!

Lördagen vaknade vi vid 9 (!) Men vi gick inte upp förrn vid halv 12 kanske.. Vi åt frukost och tog sedan bussen hem. På kvällen skjuttsade jag mamma och pappa på fest i robertsfors. De skulle på typ mord till bords. En fest där man ska vara olika karaktärer och så ska man komma på mördaren under kvällen. Dom var sjukligt fula när dom for. Mamma hade en samekläning och uppsatt hår och pappa hade en förliten och för kort kostym och en ful röd skjorta på sig! Kvällen spenderades hos jonte som  var tvungen att sitta uppe med mig tills mamma och pappa var klar vid typ 1!

Igår så hände det inte så mycket. Jag pappa och oskar for och åkte skidor i bygdeå eftersom det var en tävling där. Jag lyckades åka typ 7.5km tror jag. Sedan släppte dom av mig i robban eftersom jag skulle börja jobba 15.45. Det gick bra att jobba. Det var lite vilt på avdelningen, några som var förbannade osv. Allt är som det ska vara! Jag skulle då också vara förbannad om jag inte kom ihåg varför jag var inlåst på ett ställe där jag inte kände någon!

nääe.. nu ska jag nog gå och hitta på något och ikväll så ska jag fara och jobba med gotte några timmar. Men jag finns på mobilen. Som dick håller på att lägga av men ändå!



RSS 2.0