nyårsafton

om exakt 12h är det 2008! det är coolt! vi ska vara  i bygdeå nu till slut efter många om och men! men det har varit helvetiskt mycket problem för oss vart vi ska vara. först skulle vi vara i klinten.. men det var 18 årsgräns så det sög ju.. sen skulle vi vara i kolaboda.. men det sket sig också.. så nu till slut ska vi i alla fall vara och först äta hos emil i bobacken och sedan fara till bygdeå! det blir bra.. det blir säkert kul!

igår var jag och emil ute och lekte i snön halva dagen.. vi åkte pulka och madrass vilket snabbt urartade till snöbollskrig! vi kan ju säga så här.. jag vart i alla fall 2 a! det var ju bra! sedan på kvallen följde alla i min familj också med och åkte skridskor.. jag suger på det! meeen.. jag kan i alla fall stå idag! bra ida, det går bättre och bättre!

snart ska vi fara och handla.. för det blir både förätt, varmrätt och efterrätt i kväll.. lyxigt! sesdan är det bara att vänta på att söt annelie ska komma! det blir mys!

pusshej!

hemma igen!!

nu har ida kommit hem igen till det kalla, osnöiga och helt underbara SVERIGE!!! det känns skönt! jag har saknat alla ur mcyket under resan! men nu är jag tillbaka.. redo att hitta på vadsom helst för att få träffa alla! men det löser sig nog!!
emil kom hem till oss direkt, sa jag var med honom hela kvällen och slog in julklappar osv!

igår sa var det julafton jag och min familj var hos våra kusiner i hörsjö! det var trevligt, dick hade jag ingen julstamning det ar tråkigt men vi fördrev dagen med olika spel och lekar, missade kalle anka, fattar inte, jag har aldrig missat det hitills! aja. det vart jul andå utan kalle och askungen och jag gissar att lady och lufsen fick varandra igen! fick inte så många julklappar, har ju fått en hel tahilandsresa i stället. men lite fick jag!
från emil fick jag;
* ett jattefint halsband med ett hjärta
* en presentbox från bodyshop med hudkräm, bodyscrubb, duschkräm, tvål och en svamp, med mangolukt, luktade hur gott som helst!!!!

av farmor och farfar fick jag..
*en kastrull
*massor av köksverktyg,... bra tills man ska flytta hemifrån!
*fina tjocksockar
*vantar
*1000kr!
*örhängen

av mina kusiner sa fick jag 4 jätte fina ramar :)

det var nog allt! idag kommer mormor (ska väl få nått av henne ocksa gissar jag på) sussi och peppe mina andra kusiner och emil ! och kanske också lina hon sa att hon kanske skulle titta in odag i alla fall! :)

har slagit in alla julklappar nu! hann inte dagen innan julafton! men det vartr bra ont om julpapper men haha ;)
nu ska jag i alla fall gå och duscha för snart kommer mormor och sussi! pusshej!


sista dagen.

sista dagen har i bankok sa har vilek turister pa riktigt, vi har varit ute pa sajtsing med flodbatarna och sett pa alltfran tempel till hur fattigt och hemskt alla har lever!!
nu i kvall har vi varit pa en marknad.. har gjortjatte fina naglar.. forstorde de redan efter en halvmmme.. men anda, nu har jag iaf provat att fa manikyr!

igar sa fick jag panik for att jag inte hade kopt nanting, sa det slutade med... 8 nyatrojor, en kofta, ett par jeans, ett par shorts, underklader...
och idag fyllde jag pa med ett till par jeans och ett par skor.

men till mittforsvar sa har jag inte kopt sa mycket plus att jag inte blivit sarskilt brun sa natt maste jag ju kunna visa up..haha.

hem imorgon nu.. ska aka flyg i 10 h till moskva dar vi ska stanna en natt pa ett pissigt hotell och sedan blir det antligen flyg hem till sverige igen. hemma klockan 4 i umea, den 23. ska bli skont! saknar alla.. pusss

onsdag..

igar sa reste vi den 5 h langa resan fran cho chang till bankok med buss. drygt som aldrigforr men anda!!

nu har vi i alla fall valmaende i bankok, trippen har ska spenderas med att shoppa och tomma borsarna. och idag har jag lyckatskopa..
.. julklappar till. emil, sandra, lina, annelie,
.. julklanning, rod i thaisiden!
.. en vaska
.. en klocka
.. en ring, orhangen
.. skor
.. och sakert nett mer ocksa..!

imorgon ska vi pa det stora MBK, det a ett jatte varuhus med allt! fran fisk till klader och smink! sa dar kommer det formodligen att ga mycket pengar! har bara kvar en julklapp nu.. kanns bra!

snart far vi.. palordag blir sista dagen har och da far vi pamorgonen och sa ar vi hemma igen pa sondag! det ar ratt skont! jag langtar borjar ledsna pa torrrisochkonstig kyckling! vill ha kottbullar och pankaka och sant! langtar ocksa efter emil! men han vagrar fortfarande att svara..

puspuss..

mandag

sista dagen for sol och bad i dag for oss.. for imorgon skla vi in till bankok och ha nagra shoppingdagar och sedan sa ska vi hem till sverige igen! kanns bra, langtar hem!! saa som sagt det vart en heldag vid poolen, jag har nu blivit lite brun sa det i alla fall syns fast jag ar langt i fran min kara familj som blir peparkaksbruna direkt! den enda som inte ar det ar pappa for han glomde smorja sig en dag och resultatet slutade i att han nu ar knallrod och har hur mcyket blasor som helst pa magen! inte sa najs! skadegladjen sags ju vara den enda sanna gladjen ocksa!

vi ska ta bussen till bankok kl 2 imorgon den klommer att  ta typ 6 h usch! jag vill inte resa jag hatar att aka buss att aka flygplan taxi, bil you name it! men det ar narmare hem ialla fall
et dock inte av nagont internettcafe ibankok men det lar ju inte bli sa svart kanske men.. jag tor inte man egentligen far sitta igar, idag och imorgon pga natt val som ar har men personalen tycker om oss har sa vi fick sitta anda! 

emil vill inte komma in i dag heller! det var jatte lange sedan jag kunde prata med honom! saknar honom varje sekund! 

jaha vi far val se nar jag tar mig in hit nasta gang..
6 dagar kvar...


lordag..

igar sa smallde det mitt framfor ogonen pa mig 2 mopeder totalkoliderade med varandra. jag lovar att jag hann tanka igenom allt lillemor nagonsin har sagt pa lektionerna! HJALP! men de klarade sig bra med inga svara skador vilket bara var ett mirakel!!

igar sa var vi och snorklade. vi besokte 4 olika oar.. valdigt vackert maste jag saga, det finns faktiskt sadanna korallrev som man ser pa tv jag har sett dom nu! trippen tog hela dagen och under denna tid hade vi fatt halla i en levande sjostjarna, en sjogurka, ett jatte ostron och koraller av olika slag! dessutom har vi fatt dyka ned till botten och kanna pa typ anemoner tror jag att det ar och sjoblommor! coolt! korten vi tog med undervattenskameran vart daremot inte bra! tyvarr!
pratade med emil pa kvallen var skont att antligen hora hans rost men nu gor det annu ondare! vill hem vill traffa emil! vill inte vara kvar langre!

idag sa har jag, min tydligen inbillade syster och mamma varit ivag pa ett delfinarium. dar fick vi simma runt med delfinerna och dessutom lara oss lite om vilka olika rorelserde anvander nar de ska gora konster! det var riktigt kul fakiskt, delfinerna var jatte gulliga och snalla och vi fick aka pa deras ryggar och sa! :)

emil ar inte inne pa msn an! det ar synd vill prata med honom aknar han sa mycket! saknar alla foresten!
aja nu ka jag sluta skriva har och aterga till att inte gora nagot!
(det ligger en odla vid mina fotter)


onsdag

okeej.. for att sumera vad som har hant sedan jag kunde sitta har sist eftersom datorerna har varit trasiga..
vi har flyttat fran kanchanaburi till bankok och fran bankok till on vi befinner oss pa nu som heter cho chang. on ar otroligt vacker och har en stor regnskog som ar helt otroligt.. som i filmer lixom det gar inte att beskriva!! en dag har har vi bara solat och legat pa stranden vihar bara en liten bit bort fran hotellet! och igar sa hyrde vi mopeder och korde runt pa on vilket slutade i katastroff eftersom en bil tvarbromsade framfor jag och oskar och varan moppe hade inte lika bra bromsar sa vi korde ratt in i bilen! inte sa kul!

idag sa har vi varit pa en djungel treaking altsa vi har varit ute och vandrat i djungeln i 6 h! det var riktigt jobbigt eftersom antingen var det valdigt mycket uppfor eller valdigt mycket nedfor! vi fick iaf bada i tt vattenfall coh svalka av oss lite under resan! sa nu ar jag valdigt trott som ni kanske forstar, for det blir valdigt mycket mer jobbigt att vandra har pga varmen!

emil vagrar fortfarande att komma in! har inte pratat med honom pa typ en vecka snart och blir snart galen om jag inte far saga hej i alla fall!
ahh! foresten jag har kopt en balklaning har! den ar jatte fin och bla, riktigt party bla jag tyckte det vart bra i alla fall. det vart i riktigt japaneskt siden (alltsa det siden som glanser sa mycket)! har kopt en slips i samma farg och kvalite om nagon som vill bli min kavaljer som det sa fint heter! ;)

pusspuss och godnatt!

koplista

jag har nu inhandlat.
- julklapp till sussi
- julklapp till sandra
- julklapp till annelie
- en bors
- en troja
- en parfym
- bh
- bikini
-skor
- shorts
thats it!

onsdag

sanningen om munkarna
- de ar valdigt bra pa att ga i trappor
- de ser valdigt oskyldiga ut i sina orange a rockar
- plotsligt tar de fram en heelt ny mobil med super kamera
- och fragar svenska blonda flickor i kortkort om de far ta kort pa dem :P

okej idag sa har vi varit och sett pa nagra tempel uppe pa ett berg ratt sa haftigt maste jag saga.. det var bade tempel fran kina, thailand, och burma. alla var jatte stora och macktiga och vi har sakert gatt 2000 trappsteg idag !! bra motion att vara har altsa..

sen har vi solat lite gran jag har faktiskt blivit lite brun nu ocksa, bra bra.

sista dagen har nu, sen ska vi till bankok och senad till cho chang en jattefin o med kritvita sandstrander och vacker natur. sa nu vet jag inte riktigt nar jag kan sitta har nasta gang imorgon blir det da inte. och emil den forgromade lilla alsklingen ar inte inne tyvarr! saknar han!

ajaa nu ska jag slutra skriva blogg hoppas alla i sverige ha det bra
pusspuss


onsdag

kungen av thailand fyller 60 ar idag grattis till han eller som alla thailandare sager, may he live long.

idag har vi inte gjort sa mkt, varit ute och vandrat lite till nagon ointresand bro! vart inte ett dugg brun for gick i skuggan hela tiden!
vi hann ligga i poolen ett tag iaf var valdigt skont efter en lang varm promenad
ikvall sa har vi varit ute och atit jatte god mat, jag skrattar altid lika mycket at priserna en ganska sa bra ocg fin middag gar pa 17 kr. ganska sa bra pris. det var amssor med fyrvererier for kungen och vid nio skulle alla i hela thailand halla ett ljus i sina hander for att ara kungen vi fick ocksa ett ganska sa mycket stamninga faktiskt, deras kung har gjort sa mkt for dem att de pa riktigt arade honom, sjong sanger till honom osv, skulle vilja se det i sverige, fa se vad hade varan kung gjort nu igen, ohhh justr ja ingenting!

ska upp tidigt imorgon, ska upp och klattra i berg till natt tempel, ganska sa jobbigt lar det bli om det ar sa varmt!

menmen nu skla jag sluta skriva.. saknar emil, sam\knar emil,saknar emil, saknar alla!

pusspusss!


tisdag..

elefanter luktar hast
det finns inga bilbalten i thailand, meeen balten pa elefanterna
det ar 98 % mopeder i thailand
bada i vattenfall ar roligt..

idag sa har varan familj varit ute pa djungelresa.. vi blev hamtade vid 8.00 av varan guide som tog oss till elefantfallen. dar fick vi klattra och ga den 5 km langa vandringen upp och ned for ett berg kantat av de mest vackra vattenfall ni kan tanka er. det var riktigt blue lagune! vattnet var kristallblatt man kune aka ruchelkana ned for en storklippa sa det vart som en vatten ruchelkana helt otroligt faktiskt.

sedan bar det av till att rida pa elefanter voilket vi gjorde i kanske 40 min inte sa spannade faktiskt. och sedan skulle vi fa aka bambuflotte ned for floden Kwai eller akte och akte vi var mest nere i vattnet och flot med stromen kul.

sedan skulle vi aka pa nagot tag dodensjarnvag hette den det hade dott hur manga som helst nar de byggde den darefter namnet! gabnska sa langtrakigt maste jag saga!!

nar vi kom hem till hotellet gick vi ut och at middag och gick pa marknad. hittils sa har jag kopt...
en troja
en parfym
skor
bikini
en bh..
allt uner 200 kr sammanklagt.. ganska bra deal altsa!

ja just ja jag har klipp mig ocksa vet inte riktigt hur det vart vill ha min platttang innan jag utalar mig.

jaja det var allt for mig peace out

min andra andra blogg...

okeej.. nu har jag provat och provat att skriva bloggar det gar inte for mig.. fuckar sig hela tiden.. men jag hoppas att det fungerar nu. forst sa skrev jag in fel namn sa om nagon vill lasa de bloggarna far ni ga in pa fokenlindfors.blogg.se..

nu ar jag ialla fall i thailand. det ar varmt som skjuttsingen och vi har antligen kommit till vart hotell efter 2 dygn pa resande fot... lite jobbigt kanske. nu har vi just varit och atit middag, och ja det skilljer 6 h mellan oss sa det ar lite jobbigt att satta sig in i vad alla dar hemma gor just nu..

varat hotell ar jatte fint det har forr varit ett riktigt lyx hotell och et marker man. visste ni tex att det inte bara ar i filmer personal kommer och bar upp vaskorna visar vart du ska bo och hur allt fungerar ropar efter oss om ni behover hjalp bla bla bla... det kanns ganska sa konstigt ma jag saga.

sa nu sitter jag pa hotellets datorer ganska bra da kan jag vara har nagon gang i bland och skriva iaf. klockan ar har ungefar kvart over 8 pa kvellen sa hos er borde klockan vara... kvart over 2 kanske.. konstigt varre vet inte ans om det ar lordag eller sondag i sverige borde vara sondag sa det ar formodligen skylltfonstring och allt lite mysigt alltsa... :) har firar de inte jul de flesta ar buddister sa det ar lite trakit ingen julkansla for mig i ar alltsa.

saknar redan alla. ganska jobbigt att vara sa langt borta fran alla man typ kanner meen jag kommer ju som sagt tillbaka om tre veckor och det tar sakert inte sa lang tid. alskar dig emil och kommer snart tillbaka!!

men nu ska jag sluta skriva pa min blogg tankte jag.
fortsattter sakert nagon annan dag sa det ar lugnt.
pusspuss

RSS 2.0