Wok

Åh, snart ska jag få äta wok. Fatta hur sugen jag är på det! Det var jätte länge sen vi åt det sist så det ska bli super gott helst efter en heldag i backen!
 

Hela dagen har jag som sagt varit i backen på snowboard skola. Alla barn börjar bli duktiga nu och nästan alla klarar av att svänga osv. Dock så är de flesta peppade på att hoppa. Det är helt sjukt, dom kan knappt åka men ändå så åker dom i alla hoppen och vi har tom provat på boxar idag! Det är kul!

Nu ska jag äta!

Ensam i Gulltjärn

Ikväll har jag varit och sagt hejdå åt Lina och Arvid som far till norge nu på lördag! Vad ska jag göra då liksom, mina enda gulltjärnsvänner försvinner och kvar blir jag och en hög pensionärer. Det är verkligen ös alltså! Så nu måste ni alla komma och hälsa på mig så ofta ni kan så jag överlever och inte dör pga för lite socialkontakt. Det var kul att träffa dom en sista gång i alla fall, vi gjorde det vi gulltjärnare gör bäst nämnligt fikar. Det är som vanligt alltså! De blir iaf borta minst 3 månader och dom tar förmodligen med sig joel och stefan tydligen. Nu blir det här ännu mer ödemark alltså. Men men det får man väl ta! Jag har ju rätt mycket att göra ändå så! Alltså jag har typ aldrig tid för att vara med någon. Förlåt! Jag ska bättra mig!

Nu ska jag sova iaf!

Äppelnytt

Jag har kommit på att dom gröna äpplerna som heter Granny smith är rå goda! Jag knarkar dom just nu! Det är typ det enda jag äter nu när jag är förkyld och därmed aldrig hungrig! Det är gött


Annars idag har jag varit ledig från skolan, jag sov till halv 11. Sen gick jag upp åt frukost framför en film på tven. Slappade. Fortsatte med mitt projektarbete, har faktiskt börjat skriva lite nu! Det går trögt men framåt. efter det så gick jag ut och gick runt byn, vilket blir typ 6 km, det var rätt skönt förutom mina hostattacker jag får direkt jag börjar röra mig! Kom hem lagade blåbärspannkakor till middag, det är btw rå gott! och lätt att göra! Sen nu ikväll har jag varit hos killen jag jobbar hos nu! Det är egentligen bara som att sitta barnvakt. Vi spelade Wii och såg lite på tv. Sen vid 8 fick jag fara därifrån. Nu sitter jag nyduschad och fräch och väntar på att något ska hända!

Ha det bra





snowboardskola

Ja, första helgen är avklarad med snwboardskolan. Det är jätte roligt och alla barn är rå duktiga och lär sig fort! Alla är rå taggade på att hoppa så idag då har vi övat på det! Det är så kul, dom har ingen anning om hur man svänger eller något sådant men alla sattsar i hoppen! Vi var där både igår och idag och har två olika grupper som vi kör med. Men det är kul, har ni någonsin någon tid så är det verkliegn något man ska prova på!

Fredagskvällen spenderades först i stan och sen när jag kom hem så vände jag bara och for till ånäset till min lilla pojke. Men jag kunde bara vara där tills kl 11 för då skulle jag hämta min syster som hade varit på UG och min pappa som var på fest i bygdsiljuum! Men jag hann i alla fall vara med jonte en liten stund. Börjar få dåligt samvete för att jag aldrig kör dit! För alltid när jag har varit där så har jag först varit och jobbat någonstanns eller ska jag och hämta någon efteråt! Men jag ska skärpa mig, när jag får mer tid, vilket jag får... aldrig!

Igår kom mina kusiner hit och åt middag, det var kul att se dom vi träffades typ senast i höstas. Vi bytte julklappar (!) Jag vet att vi är sega men vi har inte hunnit träffas. Så jag fick ett fint armband från SNÖ, ett presentkort på Inter Sport och lite mer saker! Kung alltså!
 


Ikväll har pappa tvingat mig att jag ska vara med på gubbgympan, vilket egentligen inte är så bra eftersom jag fortfarande är sjuk, men men! Så nu blir det snart lite träning för mig fast jag är helt död efter helgens åkning men jag är ledig imorgon så jag får ligga med träningsvärk då!



Spirometri

Idag tog mamma hem en spirometrimätare från jobbet för att kolla mina lungor. Och för ni som inte vet vad en spiromerimätare är så är det en maskin som bla annat mätar storleken på lungorna, hur bra utblås man har och hur allmänt bra lungorna är. Jag hade värdelösa värden i alla fall! Hade bara 3 liter i lungstorlek och inget värde nådde upp till förväntningarna. Så nu måste jag in till Lungmottagnigen igen och kolla upp lungorna så jag inte har blivit ännu sämre. Bajs! Nu måste jag ändra mediciner igen! Aja, det kunde ha varit värre!

Ha det bra

Abonemang

Välkommen till vuxen världen Ida! Du har just skaffat ditt fösta mobil abonemang. Lite cool jag är! Telia upp till 25, man betalar 49kr/mån och sen ringer du gratis till alla med telia och halebop och smsar 5000 fria sms i månaden! KUNG

Helg

Ja, vissa gar ju helg nu, känns rätt okej alltså, helst eftersom vi är lediga måndag också!!! fatta den grejen 5 dagars helg, det är inte dåligt! Just nu sitter jag under en go flisfilt, alltså flisfiltar är ju inte dåligt gött alltså! Älska det! Jag sover med en varje natt och går runt med en mestadels när jag är hemma. Annars dricker mammas äckliga ingefäravatten. Det är rå starkt! I den så är det massor av river ingerfära, kokande vatten, lime och honung. Smakar bajs men ska tydligen vara bra för en massa saker bla. hosta. Men den höjer också ämnesomsättnigen och lite sånt så varför inte! Låt oss prova något nytt.

Idag ringde Annika, min tränare, och frågade om jag ville vara personlig assistent 10h i månaden åt hennes son. Så nu är jag nog uppbunden alla måndagar framöver i alla fall mellan 6-9. Hennes son är jätte söt och jag har varit personlig assistent åt honom förut. Han har epilepsi, ganska kraftig men annars är han som vilken vanlig 8 åring som helst! Men det blir nog kul ändå!

Blir nog att vila upp sig nu innan helgen som blir full av snowboard. Men det blir kanske ganska lugnt eftersom det bara är nybörjargrupper!

aja.. nu ska jag gå

Step up

Första tantgympan ikväll! Det ska bli riktigt najs alltså! Vi ska börja med step up och det känns riktigt roligt. Får kanske ta det försiktigt för idag på idrotten höll jag på att få ett astma anfall och det är inte hel bra. Men tar jag det bara lugnt så går det nog bra. För ni som inte vet vad step up är, är det när man typ kör aerobics på en sån här;



Det är rå kul och jätte jobbigt och efteråt kör vi lite styrka med våran sadist tränare Annika.

Ha det  bra


Ledig

Det känns så grymt skönt att vi är ledig idag för annars hade jag varit helt död. Har träninsvärk som ett as idag för igår fick vi åka hela dagen med väldigt böjda ben eftersom vi stälde om bindningarna. Så det var riktigt gött när man vaknade halv 11 och tänkte på dom som var tvungna att gå upp kl halv 7! Tack gode gud för vårat schema! Dock så tycker jag lite synd om jonte som for härifrån typ vid 12! Men lite får han skylla sig själv faktiskt!

Ha det bra

Snowboard hela helgen

Okej det har verkligen varit snowboard exakt hela helgen! känner mig död just nu men det har varit rå skojj! För er som inte har varit med så har jag varit på snowboards intro kurs för att bli ledare. Jag var där tillsammas med Pontus och Christoffer och vi bodde i en stuga på campingen. Lördagen kom vi till bygdsiljum kl 8 efter att ha kört fast hemma hos mig. Btw så kallas Gulltjärn nu för Narnia, bara så ni vet, det bor fauner här och vi åker på racer kälkar dragna av renar. Aja, tillbaka till kursen, där åt vi världens frukost som bestod av yogurt och havrefras, mackor, ägg jouse mm. rå gott i alla fall. Vi fick sitta lite länge och vänta tills liftarna startade men från första stund dom var igång så åkte vi hela dagen förutom ett avbrott för äcklig lunch. Under dagen tränade vi väldigt mycket skär med brädan, alltså att man ska åka riktigt på stålkanten och inte sladda. Det var ganska svårt när man som jag är helt självlärd och aldrig haft någon som säger hur jag ska göra. Men frippe, en kille som är väldigt duktig och varit ledare flera år förut, hjälpte mig med att ställa om bindningarna lite och sa hur jag skulle göra så på slutet gick det väldigt bra och idag fungerade det.

Dessutom gjorde vi lite övningar igår. Hur man skulle börja med en nybörjar grupp som ska lära sig åka osv. Körde lite lekar som gör att man tränar med brädan mm. Vi körde exakt tills liftarna stannade kl 4! Då var vi dö trötta och dö hundriga. Men vi fick vänta tills typ halv 6 innan vi fick någon mat, så jag var rätt grinig där några timmar vilket Pontus Christoffer och Jonte fick känna av. Efterv att vi ätit middag som var äckel vårrullar så hade vi en liten föeläsning om frilufsfrämjandet, där höll alla på att somna, det var helt sjukt hur trötta vi var! Men en dusch efter det så kände man sig i alla fall mänsklig så då for vi hem till mig och fikade och spelade kort. Vi åkte tillbaka och låg typ redan vid 11. Det var helt sjukt.

Idag vaknade vi kl 7 för vi skulle hinna städa ur stugan. Sen for vi upp och åt frukost. Efter frukosten så hade vi ett teoripass om skidsäkerthet, det var väl intressant men vi var ganska trötta. Men sen idag har backen varit rå rolig. Vi har fått åka ganska mycket fritt. Vi har fått öva på att hoppa och hur man ska göra för att landa, vilket som är mitt stora problem för min landning slutar ofta med ett stort rökmoln av snö. Vi fick lite mer övningar vi kunde köra med barnen. Och det stora pluset var att vi fick personliga tips som vi kunde tänka på när vi åkte vilket gjorde att man har utvecklats grymt mycket under helgen tror jag. Hem for vi när liftarna hade stängt och vi hade fått dipolmen.

För att alltså summera helgen har det varit en toppen kul upplevelse, som man verkligen ska prova på om man gillar att åka skidor eller bräda. Dessutom hade vi rå kul och jag älskar backen!

Nu ska jag gå och duscha för tydligen skulle min jonte komma hit och umgås med trötta jag en stund! Gött att vi är lediga imorgon!


Stuga

Okej nu är jag snart på väg. Det här blir en hel helg full men snowboard och snö. Älska det.
Pontus och christoffer kommer snart och hämtar upp mig då ska vi fara upp till bygdsiljum för att äta frukost! Vi har fått stuga där så i natt ska vi sova där. Det kommer säkert att bli jätte kul! Vi kommer i alla fall ha kul! Nu vart jag typ vääldigt peppad, ös! Våran stuga som jag pontus och chrille ska sova i äe en söt 4 bädds stuga, och hitills så är det inte någon fler som ska sova med oss! Det blir bra!

Nu ska jag bara låta blli att slå ihjäl mig hade jag tänkt och jag ska försööka att inte skämma ut mig så mycket men det blir nog svårt.

Ha det bra i helgen. Jag finns på mobilen!

Snowboard helg

Hela den här helgen kommer att spenderas ute i backen tillsammans med snowboard skolan. Men jag klagar inte, det kommer nog att bli fett ös. Jag känner i alla fall Pontus och Christoffer så det känns väldigt bra alltså. Vi ska fara dit ikväll och mingla med de andra nybörjarna. Imorgons ska vi lära oss lite om hur man lär ut att åka bräda så vi kan hjälpa de små barnen vi ska åka med om två helger. Jag är rå peppad! Goch va kul ändå alltså!



Dessutom så fick vi veta idag att nästa vecka så är vi ledig, håll i er nu, måndag, torsdag och fredag!!!! Fatta den grejen! Det är ju helt underbart alltså! Älska mitt liv! Och uppgiften vi måste göra är att se en film som heter "spring för livet" som är 1h och 40 min! Gosh jag gillar mina lärare!!

Nu ska jag snart få äta, ris och curry kyckling och sen ska jag bara duscha innan pontus hämtar upp mig!


Vägen till förkylning?

Hej, sitter nu nyduschad och fräch och häckar här igen. Värt liv jag har. Eller det har jag! Men det kanske inte är så coolt att sitta just här skulle hellre vara med min lilla pojke! Håller typ på att bli sjuk, eller förkyld, vilket inte känns så bra för jag har verkligen inte tid att bli sjuk. Mamma har hällt i mig massor av äckel för att jag ska bli frisk.
  • 2 C-vitamin tabletter
  • honung
  • kanyang
  • varmt ingefära vatten (?)
  • esperitox
Det är helt sjukt, dessutom har hon servat med te hela kvällen. Dock är inte det dåligt, jag har typ ett nytt beroende när det gäller te. Det är helt sjuktligt gott att dricka innan man lägger sig. Mmm... Det är bara possetivt! det är varmt, gott och man blir trött av det.


Igår var vi på öppet hus på Jennings, yeey välj jennings, Jag var både med på Foton och på Omvårdnaden. Det var kul fast det inte var så många där. vi fick ta lite kort på små barn. Alltså jag Johanna och Maria kommer typ vara proffs barn fotografer när vi har gått ut. Helt sjukligt.

Åh, en cool sak som hände idag! Det kom en reporter till oss (jag, sandra och annelie) idag när vi satt på lektion och ville prata. Hon kom från Norran och skulle göra artiklar om olika program från olika skolor och på jennings valde dom OP, såklart! Hon frågade massor av frågor och vi försökte svara så gott vi kunde. Så håll utsikt imorgon i tidningen för vi är med på bild också och det vill ni inte missa. Förhoppninsvis tar hon inte bilden på mig i alla fall! Annelie skulle ta med sig tidningen på skolan så vi kunde se hur snygga vi vart!

Aja, nu orkar jag inte med detta längre



Projektarbete!

Usch vad jag hatar mitt projekt arbete just nu! Det känns väldigt jobbigt. Har suttit och försökt skriva lite ikväll men jag hittar ingen pepp what so ever! Har hunnit en liten bit nu iaf! Det är väl bra att vara igång i alla fall. Hela lägret är nästan planerat i alla fall. Det känns bra eftersom det är den största delen av projektet.

Annars har jag kommit på att jag har mycket att göra nu ett tag fram över. Jag håller på att dö efetrsom jag inte har någon almenaka, jag fattar inte hur någon kan leva utan en sån. Eller man skriver in allt på mobilen men det känns inte lika bra! Så nu i helgen så ska jag på snowboard ledare introduktions kurs typ eftersom jag ska vara snowboardlärare i år tydligen. Där ska jag vara heela helgen alltså från fredagkväll till söndag. Men jag har i alla fall pontus och christoffer där så det känns bra! Det kan nog bli riktigt kul faktiskt jag är pepp i alla fall. Fast jag är peppad på allt nu utom mitt projekt. Helgen efter det så är jag först hos mina kusiner och sen ska jag jobba. Sen de 2 helgenra efter det så jobbar jag i backen. Detta bertyder att jag är nästan fullbokad 4 helger i rad. och det betyder i sin tur att jag kommer att kunna vara mindre med folk och mindre med min lilla jonte. Vilket suger. Men jag måste hitta någon tid för det för annars kommer jag att gå under! Jag får välja bort att sova tror jag. Sova kan man ju göra på veckorna ju! Det blir bra!

Nu ska jag snart gå och duscha så jag är liite fräsch imorgon när jag ska till skolan.

Underbara måndag

Jag känner att de närmaste måndagarna kommer att bli riktigt najsiga. Detta beror på att vi underbara OPare är lediga varje måndag den här terminen. Är inte det kind of wonderful! Det har inte hänt sådär jätte mycket här men. Jag har städat varit ute och gått och lite sånt. Dessutom har jag sett filmen Twilight. Förlåt, jag kunde inte hålla mig min lillasyster hade fått den utbränd och det låg där på bänken och skrek på på mig. Se mig se mig! Jag menar vad skulle jag ha gjort bara lämnat  den?! Så jag såg den och det var as bra! Den var så fin och bra och underbar att det är inte ens sant! Den måste man verkligen ha sett för att kunna dö lycklig! good film.



Nu funderar jag starkt på att äta något!



superlim

Jag och super lim är verkligen inte bästa kompisar! Satt nyss och försökte göra födelsedagskort till mina kusiner som mammi hade bett mig om och så fick jag slut på limstiftet och tänkte att jag kan ju använda superlimet till det sista! det slutade med att jag limmade ihop mina fingrar så mycket att jag var tvungen att klippa isär dom!! det är livsfarligt!! Gosh!


Uppdatering

Få se det var i torsdags ja senast skrev något. Sen dess har jag hunnit med detta. Fredagen hade jag tagit ledigt från skolan för då var min morfars begravning. Det hela var väldigt fint egentligen, bra präst som kände morfar sen tidigare, musik osv. dock så var det väldigt jobbigt. Men det gissar ajg på att det alltid är. Sedan på kvällen var det plnareat att vi skulle se på bio men varken jag eller någon annan var särskillt taggad! Jag var hel slut efter att ha gråtit en hel dag och de andra som skulle följa med orkade inte ta sig in till stan så vi sket i det. Istället kom Jonte till mig på kvällen, vi såg Forgetting Sarah Marshall en film som handlar om en kille som fösöker komma över sin super kända snygga flickvän. Filmen var riktigt rolig och borde ses. Resten av kvällen spenderades med att äta popcorn och mysa!

Igår så jobbade jag kväll på edfast. Det gick bra, allt är så lugnt på jobbet nu så!!! Sen när jag hade slutat så svängde jag förbi i ånäset några timmar och åt paj hos min lilla jonte!
Idag har som sagt min bror fyllt år, grattis till han. Dessutom har vi varit och åkt skidor! skönt faktiskt!

men nu ska jag äta


Grattis lillbror

Idag fyller min lilla lillebror 17 år! Vi väckte honom imorse vid nio och sjöng falskt ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti..... Det var ehm.. väldigt vackert. Men han fick en massa presenter också så han var nöjd!



Grattis lillebror!



Galet bra dag

Första dagen på skolan och livet är heeelt underbart. Låt mig berätta om min niceiga dag. Vi kom på skolan fick veta att lektionerna skulle börja vid 9 och så fick vi våra scheman som till en början inte var så bra men eftersom våra lärare älskar oss och efter många år med smörning så fick vi vara ledig på måndagar! Fatta den grejen! Vi får alltså 3 dagars helg! så grymt jäkla tok gött! Det här fick oss att jubla hela dagen. Resten av schemat vart också väldit bra även om jag och annelie kommer typ få ha bild med bara en massa okända människor men det är lugnt.

Så första lektionen hade vi alltså människan social och kulturellt, inte så spännande och vi fick våran första läxa för året! sen hade vi hål ända till kvart i 1! den tiden spenderades med att äta, sitta med annelie vid trafikdatorn, pussa på jonte, se på när pojkarna spelade kort och pussas lite mer. sen hade vi våran andra lektion som var omvårdnad där vi såg en film om lugnorna och rökning som var jätte äcklig!! Alla sluta genast röka! sen pratade vi lite om hjärtat och sen fick vi sluta tidigt!

Sedan bestämde sig jag annelie och sandra för att vi skullefira våra lediga måndgar med glass så vi lånar krikos bil som visar sig vara helt psykad för först så är bateriet hel konstigt så vi måste starta den med sådanna här hemska sladdar sen fungerar inte bildörren så annelie fick ligga över sandra som körde och hålla igen den. sedan fick sandra sitta kvar i bilen och ha den igång för att den inte skulle dö. Osch! Det var en upplevelse ni alla borde prova! När vi äntligen kom tillbaka till skolan tryckte vi i oss typ en liter glass och massa nougatsås! helt sjuktligt gott!

Men nu ska jag äta och sen ska jag ut och åka skidor tydligen!


Work

Så senast jag skrev var i torsdags tror jag. Ska dra en snabb genomgång av det lilla som hänt sen dess. Fredagen så jobbade jag heldag sedan slappade jag resten av kvällen. Lördagen så jobbade jag också heldag och på kvällen var jag och min familj iväg till Sandbergs (några vi umgåtts med sen vi var små). Det var gött, vi åt jätte mycket mat och fruktsallad och snackade skit hela kvällen. På söndagen så fick jag faktiskt sovmorgon, yey, för då skulle jag iväg med min kontaktperson till umeå. Jag hämtade upp honom vid halv 2 efter att jag hade kört hur fel som helst. Så for vi iväg in till stan där vi gick på megazon och splade massor av spel. Det var rå kul, jag är sämst på att köra racerbil vet jag nu och fick nog spö i alla spel vi körde utom dansmatta yey. sedan var det bara att springa iväg till bion vi skulle se nämligen Yes Man vilket var en grymt rolig film med Jim Carrey och handlar om en kille som får ett uppdrag att börja säga ja till allt som händer. Direkt någon frågar något så måste han säga ja till förslaget och det hela blir as kul. Missa inte den om ni gillar sjuka komedier.



Efter att filmen filmen hade slutat så gick vi och åt jag åt världens största sallad och jag var äckligt mätt när vi for därifrån. På hemvägen satt vi och snackade lite skit om allt möjligt. Fick höra att hans vänner trodde att jag var köpt på Ebay osv. Väldigt kul att höra.. eller..  Jag skjutsade hem honom och stannade på hemvägen i ånäset en stund och åt paj med jonte och pettsson. sjukligt så gott det är med paj kom jag på. Det var verjkligen länge sedan! jag for därifrån vid kvart över 10 typ och var hemma vid elva, och då var det bara att lägga sig för idag skulle jag ju upp och jobba!

Idag så har allt på jobbet gått bra. Trotts att vi bara var två idag som jobbade, men eftersom det är så lugnt nu på¨prästkragen så är det lugnt! Ikväll skulle tydligen Jonte komma och hälsa på en stund! Det blir mys!

Ha det bra


Nyår

Jag firade tolvslaget i en bil i år!

Gårkvällen var helt sjuk. Jag började med att jobba till kl 9. Sedan så skulle jag skjutsa jonte till klinten men när vi kom dit så var det inte en jävel där så han fick följa med mig till Gulltjärn där jag först skulle göra mig klar, byta kläder och typ sminka mig för att sedan fara på förfest hos lina. Hemma hos Lina så vart vi 12 stycken som åt cheescake och snackde lite. skjuts till klinten ordnades av Jossan vilket var mycket bra! Dock så var vi väldigt sega iväg så därför firade jag Lina Arvid Jossan och Tom nyår i bilen där vi satt och skrek gottnytt år!

Sen tog vi oss tillslut till klinten där vi sprang runt och pratade med alla vi kände, vi drack allderes för mycket, vi dansade, vi skrek, vi drack ännu mer och smälde lite smällare. Sedan bestämde sig plötsligt jossan för att hon ville fara hem så då vart vi lämnade i klinten med ingen skjuts hem vilket var liiiite panikframkallande särskillt eftersom ingen på festen var nykter! Tillslut, sent som satan så skulle jag lina och arvid få skjuts av tobias mamma hem till oss men eftersom jonte var då så pass full så sa jag att han skulle åka med ist! Så jag stoppade in honom i bilen och stängde dörren och trdde att iaf det var ordnat! Dock nu sp hade ju inte jag någon att åka hem med så jag oskar glänge, markus karlsson och jens lindgren tror jag började att till åkullsjön! Fast vi hann inte gå så längt så kom Oskars syster och hämtade upp oss, vilket var väldigt snällt eftersom det var grymt kallt ute. Så nu iaf tror jag att allt är fixat, alla tog sig hem och jag skulle ovkså få komma hem. Men så tur ska vi väl inte ha för när jag kommer hem så är inte jonte hemma hos mig än och när jag ringer han så har han typ hoppat ut ur biljävlen jag stoppade in honom i!!!!! Så den pojken fick sova i klinten, i folkan på ett skoställ! Den puckade lilla pojken!!



Aja så kan det vara, det var väldigt mycket ös i mitt huvud igår i alla fall! Det var lite jobbigt där på slutet som sagt men själva festen var riktigt rolig!

nu ska jag gå och försöka få i mig lite fika tror jag!

RSS 2.0